🔹اطلاعیه کمیسیون مالیاتی کانون وکلای دادگستری البرز در خصوص ارائه اظهارنامه مالیاتی و فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم

 

🔹به همت كميسيون مالياتى كانون وكلاى دادگسترى البرز نکاتی در خصوص ارائـۀ اظهارنامه مالیاتی و فـرم تبصـرۀ مادۀ ١٠٠ قانون مالیاتهای مستقیم به مناسبت فرا رسیدن موعد تسلیم اظهارنامه مالیاتی در خردادماه به اطلاع همكاران محترم مى رسد:

 

١ – اظهارنامه مالیاتی:

 

١-١ : مؤدیان(وکلای پایه یک دادگستری و کارآموزان) محترم برابر مفـاد ماده ١٠٠ قانون مالیاتهای مستقیم، موظفند تا آخر خرداد ماه سال بعد، اظهارنامه عملکرد سال مالی مربوط به فعالیت وکالتی و یا مشاوره حقوقی خود را در یک سال مالیاتی، به اداره امور مالیاتی محل اشتغال پروانه وکالت خود تسلیم نمایند که این امر از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان یا از طریق سایت سازمان امور مالیاتی میـسر می باشد.

 

٢-١ : مالیات متعلقه بر اساس اظهارنامۀ تسلیمی مؤدیان، به نرخ مذکور در مادۀ ١٣١ قانون مالیاتهای مستقیم برآورد و محاسبه خواهد شد. برابر آخرین اصلاحات صورت گرفته در قانون مذکور طبق تصویب نامۀ سازمان امور مالیاتی به شمارۀ 77899 / ت 59727 ه مورخ ٠٩/ ٠٥ / ١٤٠١ ، مبالغ مندرج در بندهای سه گانۀ مادۀ ١٣١ ق.م.م. به شرح ذیل می باشد.

بند ١ مادۀ ١٣١ ق.م.م: 

تا میزان دو میلیارد ریال درآمد؛ مشمول مالیات سالانه به نرخ ١٥ %

بند ٢ مادۀ ١٣١ ق.م.م:

نسبت به مازاد دو میلیارد ریال درآمد تا میزان چهار میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ ٢٠ %

بند ٣ مادۀ ١٣١ ق.م.م:

نسبت به مازاد چهار میلیارد ریال درآمد؛ مشمول مالیات سالانه به نرخ ٢٥ %

 

نکته: لازم به یادآوری است که محاسبه میزان درآمد و مالیات متعلقه به هر یک از بندهای مادۀ ١٣١ ق.م.م. پس از کسر معافیتهای قانونی و هزینه های مؤدی که مورد پذیرش اداره مالیاتی مربوطه قرار گیرد، صورت خواهد گرفت.

٢ – شرایط استفاده از فرم تبصرۀ ماده 100 ق.م.م.  

 

١ - ٢ : مجموع فروش کالا و خدمات مؤدی در سال گذشته حداکثر ١٠٠ برابر معافیت موضوع مادۀ ٨٤ ق.م.م. به مبلغ ٠٠(٠ / ٠٠٠ / ٢٠٠ / ٦٧ ریال) باشد. 

 

لازم به یادآوری است سقف معافیت مالیات سالانه مربوط به سال ١٤٠١ موضوع مادۀ ٨٤ ق.م.م. مبلغ٠٠٠/ ٠٠٠ / ٦٧٢ ریال می باشد که هر ساله در قانون بودجۀ کل کشور پیش بینی و اعلام می گردد.

 

٢ – ٢ : مالیات سال گذشتۀ مؤدی، باید به طور مقطوع، پرداخت شده یا اینکه برگ تشخیص صادره از ادارۀ مالیات، مورد قبول مؤدی بوده و اعتراضی به آن نداشته باشد.

 

٣-٢ : درخواست استفاده از مفاد تبصرۀ ماده ١٠٠ ق.م.م. و ثبت نام فرم مربوط به آن باید تا پایان مهلت ثبت نام اظهارنامۀ مالیاتی، در سامانۀ اظهارنامۀ مالیاتی ثبت شده و برای اداره مالیات مربوطه ارسال شود.

٤ – ٢ : مؤدیانی که فرم تبصرۀ مادۀ ١٠٠ ق.م.م. برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، بارگذاری شده است مشمول مقررات مربوط به استفاده از این تبصره می باشند و از ارائـۀ اظهارنامۀ مالیاتی معاف هستند.

 

نکته: لازم به ذکر است که شرایط مربوط به استفاده از مقررات و فــرم تبصرۀ ماده ١٠٠ ق.م.م. هر ساله معمولاً در نیمـۀ اول خـرداد ماه از طرف سازمان امـور مالیاتی ارائـه و تشریح می گردد که البته امسال طبق دستورالعمل شمارۀ 3 / 1402 / 200 مورخ 27 / 02 / 1402 سازمان امور مالیاتی کشور، در خصوص تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ١٤٠١ برخی از مشاغل، شرایط استفاده از تبصرۀ مذکور، زودتر از موعد روال سالهای گذشته اعلام شده است.

 

*نکات مربوط به دستورالعمل شمارۀ 3 / 1402 / 200 مورخ 27 / 02 / 1402 در خصوص استفاده از فرم تبصرۀ مادۀ 100 ق.م.م.) در رابطه با مالیات مقطوع عملکرد سال ١٤٠١

 

الف: امکان برخورداری مؤدیانی که مجموع فروش کالا و ارائـه خدمات(مجموع درآمدشان) در سال ١٤٠١ مبلغ ٠٠٠ / ٠٠٠ /٢٠٠ / ٦٧ ریال بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان، بارگذاری شده است.

 

ب: در فرم یاد شده، مالیات مقطوع موضوع تبصرۀ مادۀ ١٠٠ ق.م.م. با توجه به اطلاعات موجود تعیین می شود و طبق فرمی در سایت سازمان امور مالیاتی بارگذاری می شود.

اگر مالیات تعیینی، مورد قبول مؤدی باشد، می تواند با تسلیم فرم مذکور، از شرایط این دستورالعمل استفاده کنند. به این صورت که سازمان مبلغ مالیات مورد نظر خود را پیشنهاد داده و اگر مؤدی پذیرفت، فرم تبصره مذکور را تکمیل و ارسال خواهد کرد.

اگر مؤدی قبول نکرد، مکلف به تسلیم اظهارنامۀ مالیاتی است. همچنین در صورتی که فروش و درآمد تعیینی و اعلام شده توسط سازمان کمتر از مبلغ درآمد واقعی مؤدی باشد، مؤدی مکلف به درج میزان درآمد واقعی خود در سامانه خواهد بود و مالیات نیز در صورتی که درآمد ابرازی مؤدی تا میزان نصاب مقرر در بند «الف» فوق باشد، بر مبنای فروش ابرازی تعیین خواهد شد.

 

ج: اشخاصی نیز که در سال ١٤٠٠ از پرداخت مالیات معاف بوده اند می توانند از تبصرۀ مادۀ ١٠٠ استفاده کنند. 

البته توصیه می گردد اگر سازمان، مبلغی را پیشنهاد نمود اقدام به ارسال فرم تبصره مذکور نمایند امـا اگر مجدداً مبلغ صفر لحاظ گردید، بهتر است اقدام به تسلیم اظهارنامه نمایند.

 

د: ظاهراً به نظر می رسد برای استفاده از تبصرۀ مادۀ ١٠٠ نیازی به قطعیت مالیات عملکرد سال ١٤٠٠ نیست.

 

ه: اشخاصی که محل اشتغال آنها در سال ١٤٠١ نسبت به ١٤٠٠ تغییر کرده، ممنوعیتی جهت ارسال فرم مذکور ندارند.

 

و: امکان تقسیط ٤ ماهه مالیات مقطوع وجود دارد.

 

نکته: مؤدیانی که در اجرای جزء (٢) بند (ز) تبصرۀ ٦ قانون بودجه کل کشور مکلف به دستگاه کارتخوان و پایانه فروشگاهی بوده اند( از جمله وکلای پایه یک و کارآموزان محترم و مشاوران حقوقی) و نسبت به نصب آن اقدام نکرده اند و یا با وجود نصب، از آن استفاده ننموده اند، امکان استفاده از تبصرۀ مادۀ ١٠٠ را ندارند.

همچنین مؤدیانی که متقاضی اعمال مادۀ ١٣٧ ق.م.م.(هزینه های درمانی) و مادۀ ١٦٥ ق.م.م.(خسارت ناشی از حوادث) و مادۀ ١٧٢ ق.م.م.(کمک های بلاعوض به برخی نهادها و اشخاص) هستند هم نباید اقدام به تسلیم فرم تبصره مادۀ ١٠٠ نمایند.

 

در خاتمه به همکاران گرامی توصیه می شود در استفاده و برخورداری از فرم تبصرۀ مادۀ ١٠٠ ق.م.م. و تکمیل و ارسال اظهارنامه عجله نکنند چرا که احتمال تغییرات در آن همچون سالهای گذشته وجود دارد.

 

 

 

  • پنج شنبه ١٨ خرداد ١٤٠٢-١١:٤٠
  • 1484